Loading...

Watermisttechniek - theorie & ontwerpen

De opleiding Watermisttechniek - theorie & ontwerpen leidt op tot praktisch en theoretisch inzicht in het beveiligen met watermist als blustechniek. Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van Europese en Amerikaanse voorschriften. Voor het ontwerpen en hydraulisch berekenen van een watermistsysteem wordt de DIOM van leveranciers gebruikt.

Inhoud

Lesdag 1 begint met een inleiding in de watermisttechniek en behandelt onderwerpen zoals het blusmechanisme, verschillende installatiesoorten, watervoorzieningen, control valves en appendages, leidingen, verbindingstechnieken en beugelingen, nozzles, gevarenklasse, normen en voorschriften, en DIOM.

Lesdag 2 bestaat uit het behandelen van oefenvragen, inbedrijfstellen en beheer van watermistinstallaties, toegepaste watermistbeveiliging, de formule van Darcy Weisbach, en rekenoefeningen.

Lesdag 3 richt zich op DIOM (Design, Installation, Operation and Maintenance Manual) bij lagedruk, evenals ontwerpen en hydraulisch rekenen bij lagedruk.

Lesdag 4 behandelt DIOM bij hogedruk, evenals ontwerpen en hydraulisch rekenen bij hogedruk.

Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor engineers, ontwerpers en tekenaars van watermistinstallaties.

Vooropleiding

Voor het volgen van de opleiding is minimaal een diploma Junior Engineer Sprinklertechniek (Sprinkler I of VSI B) of kennis op een vergelijkbaar niveau vereist.

Benodigdheiden

Tijdens de lessen en het examen wordt gebruikgemaakt van de NFPA 750. Je dient hiervan een exemplaar mee te nemen in de lessen en het examen.

Daarnaast behandelen we de FM4-2. Deze dient beschikbaar te zijn voor de deelnemer.

Examen

Je kunt je bij het inschrijven voor deze opleiding direct opgegeven voor het examen bij CIBV. Dit examen voldoet aan de eind- en toetstermen Watermisttechniek 1 van het CCV.

Order
Inschrijven
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief

Aankomend