Loading...

Technicus Beveiligingsinstallaties (TBV)

De Technicus Beveiligingsinstallaties (TBV) -opleiding is ontwikkeld voor adviseurs en technisch beheerders bij technische beveiligingsbedrijven (VEB/BORG). In deze zevendaagse opleiding leer je zowel over de theorie als de praktijk hoe je een beveiligingsplan op kunt te stellen voor objecten uit alle beveiligingsklassen (1 t/m 4).

Deze opleiding is een verkorte versie. Dit betekent dat de lesstof op een hoger tempo wordt behandeld. Dit vraagt gemiddeld 4 uur per week zelfstudie naast de opleidingsdagen.

Na succesvolle afronding van de opleiding en het behalen van van het TBV-diploma, voldoet men aan de vereisten van de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (WPBR).

Inhoud

Tijdens de opleiding TBV worden, naast voorschriften en regelgeving, o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • Toepassen van de VRKI naar een volledig advies voor de klant;
  • Kennis van de verzekerings- en preventie-aspecten
  • Kennis van de te nemen/te adviseren organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen;
  • Kennis van de optionele beveiligingsmaatregelen waaronder toegangscontrole en video surveillance systemen (VSS).

Daarnaast leer je hoe je een beveiligingsplan kunt opstellen aan de hand van het CCV-schema BORG-A.

Voor wie

Deze opleiding is bestemd voor leidinggevende monteurs of projectleiders die willen doorgroeien naar zelfstandig adviseur voor beveiligingsinstallaties. Daarnaast is deze opleiding vereist als technisch beheerder/ontwerper van (VEB/BORG) beveiligingsbedrijven. Voor adviseurs/ontwerpers van architecten/ingenieursbureaus en verzekeraars is deze opleiding een goede aanvulling, omdat beveiligingsplannen en risicobepaling uitgebreid behandeld worden.

Vooropleiding

Van de Technicus Beveiligingsinstallaties wordt een MBO werk- en denkniveau gevraagd.

Daarnaast gaan we er van uit dat de cursist in het bezit is van een diploma Monteur Beveiligings-systemen (MBV) of een certificaat van het theorie examen MBV. Beide mogen niet ouder dan 2 jaar zijn.

Indien deze toch ouder is dan 2 jaar volstaat ook een werkgeversverklaring.

Benodigdheiden

Voor deze opleiding is een Hirschmann Tekensjabloon HAL 4503 voor beveiligingsblokschema's nodig.

Examen

Je hebt de keuze om je opleiding af te ronden met een examen van de volgende instellingen:

  • ExamenBureau Installatietechniek (EBI), erkend voor BORG. Het theorie-examen vindt plaats op de leslocatie, direct na de laatste lesdag. De mondelinge verdediging van het praktijkexamen gebeurt op uitnodiging.

  • CIBV, erkend voor BORG en VEB. Het rooster is hier te vinden: rooster. Houd er rekening mee dat de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB) alleen CIBV-diploma's accepteert.

Order
Inschrijven
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief

Aankomend