Loading...

Monteur Beveiligingsinstallaties - Theorie (MBV)

De opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties - Theorie is een opleiding over beveiligingsinstallaties en bijbehorende installatietechniek. Het is verplicht om te werken met een diploma door de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (WPBR). Tijdens deze opleiding word je dan ook de relevante theoretische kennis bijgebracht die nodig is om deze installaties zo goed mogelijk te installeren, te onderhouden, te repareren en te vervangen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het projecteren en keuzes van de juiste detectiemiddelen

Na afloop van deze opleiding en het positief afsluiten van het examen heb je een diploma waarmee je zelfstandig een beveiligingsinstallatie mag en kan inregelen, wijzigingen aan te brengen en storingen in de systemen te verhelpen. Een voorwaarde hiervoor is dat de werkgever voorafgaand aan de cursus een verklaring afgeeft dat je tenminste één jaar praktijkervaring hebt. Wanneer dat niet het geval is heb je twee jaar de tijd om alsnog aan die voorwaarde te voldoen.

Inhoud

Tijdens de opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties - Theorie worden, naast voor­schriften en regelgeving, o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • Risicoklassen indeling voor bedrijven;
  • Elektronische signalering;
  • De soorten detectoren en systemen;
  • Organisatorische en bouwkundige maatregelen;
  • Additionele beveiligingscomponenten installeren en onderhouden.

Voor wie

De opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties is bedoeld voor elektro-, onderhouds- of servicemonteurs en medewerkers die specifieke kennis nodig hebben van gebouwgebonden beveiligingsinstallaties.

Vooropleiding

Van de Monteur Beveiligingssystemen wordt een mbo werk- en denkniveau gevraagd. Denk daarbij aan een mbo Elektrotechniek diploma, een gelijkwaardig diploma of aantoonbare ervaring in de elektrotechniek.

Examen

Je kunt ervoor kiezen om de opleiding af te sluiten met een examen van één van deze instellingen:

  • ExamenBureau Installatietechniek, erkend voor BORG. Theorie-examen wordt op de leslocatie, aansluitend aan de derde lesdag afgenomen.
  • CIBV, erkend voor BORG en VEB. Het rooster voor het theorie-examen is hier te vinden.

Je kunt het examen bijboeken bij je inschrijving. Wij regelen dan dat je wordt opgegeven voor het examen.

Praktijkervaring van tenminste één jaar is nodig voor het ontvangen van het diploma na het afronden met een positief resultaat van het theorie-examen.

Order
Inschrijven
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief

Aankomend