Loading...

Monteur Beveiligingsinstallaties - Combi (MBV)

De opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties - Combi is een praktijkgerichte opleiding over beveiligingsinstallaties en bijbehorende installatietechniek. In de beveiligingsbranche is het verplicht om te werken met een diploma door de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (WPBR). Tijdens deze opleiding wordt aan de deelnemers alle relevante kennis bijgebracht die nodig is om deze installaties zo goed mogelijk te installeren, te onderhouden en eventuele reparaties snel en adequaat uit te voeren. In de opleiding wordt aandacht besteed aan het zoeken naar storingen en het oplossen daarvan.

De opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties is een volledige opleiding voor wat betreft de theorie als voor de praktijk. Na afloop van deze opleiding en het positief afsluiten van het examen heb je een diploma waarmee je zelfstandig een beveiligingsinstallatie mag en kan inregelen, wijzigingen kan aanbrengen en storingen in de systemen kan verhelpen.

Inhoud

Tijdens de opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties - Combi worden, naast voor­schrif­ten en regelgeving, o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • Risicoklassen indeling voor bedrijven;
  • Elektronische signalering;
  • De soorten detectoren en systemen;
  • Organisatorische en bouwkundige maatregelen;
  • Additionele beveiligingscomponenten installeren en onderhouden;
  • Praktisch werken met een alarmsysteem;
  • Het wijzigen van instellingen en het uitvoeren van metingen aan een alarmsysteem;
  • Storingen zoeken en oplossen.

Wat levert deze opleiding je op

Na afloop van deze opleiding en het positief afsluiten van het examen heb je een diploma waarmee je zelfstandig een beveiligingsinstallatie mag en kan inregelen, wijzigingen aan te brengen en storingen in de systemen te verhelpen.

Voor wie

De opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties is bedoeld voor elektro-, onderhouds- of service­monteurs en medewerkers die specifieke kennis nodig hebben van gebouwgebonden beveiligingsinstallaties.

Vooropleiding

Van de Monteur Beveiligingssystemen wordt een mbo werk- en denkniveau gevraagd. Denk daarbij aan een mbo Elektrotechniek diploma, een gelijkwaardig diploma of aantoonbare ervaring in de elektrotechniek.

Praktijkervaring is niet nodig omdat de opleiding zowel de theorie als de praktijk behandeld.

Examen

Je kunt ervoor kiezen om de opleiding af te sluiten met een examen van één van deze instellingen:

  • ExamenBureau Installatietechniek, erkend voor BORG. Theorie-examen wordt op de leslocatie, aansluitend aan de derde lesdag afgenomen. Praktijkexamen wordt op de leslocatie, aansluitend aan de laatste lesdag afgenomen.

  • CIBV, erkend voor BORG en VEB. Het rooster voor het theorie-examen is hier te vinden. Praktijkexamen wordt op de leslocatie, op een nader te bepalen datum afgenomen.

Je kunt het examen bijboeken bij je inschrijving. Wij regelen dan dat je wordt opgegeven voor het examen.

Order
Inschrijven
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief

Aankomend