Loading...

Monteur Beveiligingsinstallaties - Praktijk (MBV)

De opleiding Monteur Beveiligingssystemen is een praktijkgerichte opleiding over beveiligingssystemen en bijbehorende installatietechniek. Het is verplicht om te werken met een diploma door de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (WPBR).

Vooral het zoeken naar storingen en het oplossen daarvan is een belangrijke taak van de monteur beveiligingsinstallaties. Hier wordt dan ook tijdens de opleiding veel aandacht aan besteed. De oorzaken van storingen zijn divers en de oplossingen verschillen daardoor ook. Beveiligingsinstallaties vervullen een belangrijke taak en het is daarom van groot belang dat deze installaties optimaal functioneren. Tijdens deze opleiding wordt aan de deelnemers dan ook alle relevante kennis bijgebracht die nodig is om deze installaties zo goed mogelijk te installeren, te onderhouden, te repareren en te vervangen.

De opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. Deze opleiding leidt je op voor het praktische deel.

Inhoud

Tijdens de opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties (praktijk) worden naast het installeren en onderhouden van een alarmsysteem de volgende onderwerpen behandeld:

  • Additionele beveiligingscomponenten installeren en onderhouden
  • Praktische werking met een alarmsysteem
  • Wijzigen van instellingen van een alarmsysteem
  • Metingen uitvoeren in een alarmsysteem
  • Storingen zoeken en oplossen

Voor wie

De opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties is bedoeld voor elektro-, onderhouds- of servicemonteurs en medewerkers die specifieke kennis nodig hebben van gebouwgebonden installaties die in de praktijk te maken krijgen met beveiligingsinstallaties.

Vooropleiding

Van de Monteur Beveiligingsinstallaties wordt een MBO werk- en denkniveau gevraagd. Denk daarbij aan een MBO Elektrotechniek diploma, een gelijkwaardig diploma of aantoonbare ervaring in de elektrotechniek (WEB Elektrotechniek niveau 2).

Examen

Je kunt ervoor kiezen om de opleiding af te sluiten met een examen van één van deze instellingen:

  • ExamenBureau Installatietechniek, erkend voor BORG. Praktijkexamen wordt op de leslocatie, aansluitend aan de laatste lesdag afgenomen.

  • CIBV, erkend voor BORG en VEB. Praktijkexamen wordt op de leslocatie, op een nader te bepalen datum afgenomen.

Je kunt het examen bijboeken bij je inschrijving. Wij regelen dan dat je wordt opgegeven voor het examen.

Let op: alleen het deelexamen praktijk is niet voldoende voor het diploma MBV, daar heb je ook het deelexamen theorie voor nodig.

Order
Inschrijven
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief

Aankomend