Loading...

Brandoorzaken bij motorvoertuigen – Kennis en methodologie

In deze opleiding leer je de methodologie achter het brandonderzoek na een voertuigbrand.

Wat ga je leren

Dag 1: Op de eerste lesdag staat de introductie van de opleiding en fundamentele concepten rond brand centraal. Deelnemers krijgen inzicht in de eigenschappen van verbranding, temperaturen, warmteoverdracht, en de classificatie van branden. Het ontstaan en de ontwikkeling van vuur bij motorvoertuigen wordt besproken aan de hand van voorbeelden. Een methodologie voor het opsporen van de oorzaken van voertuigbranden en de veiligheid van de experts wordt behandeld. Deel 1 omvat ook de voorbereiding, observatie van details, analyse van brandsporen, het verloop van expertise, plaats en oorzaak bepaling, monsternames en reconstructie.

Dag 2: Tijdens de tweede lesdag wordt dieper ingegaan op de praktische toepassing van de geleerde concepten. Deelnemers werken aan een casestudy waarbij ze worden uitgerust om de oorzaak van een voertuigbrand te onderzoeken. Dit omvat het zoeken naar aanwijzingen, het ondervragen van getuigen, het bespreken van monsternamepunten en het voorbereiden van een expertverslag. Deel 2 focust op de methodologie die wordt gebruikt bij het onderzoeken van voertuigbranden, inclusief de opbouw van het expertiserapport en de rol ervan. De dag wordt afgesloten met demonstraties van brandgedrag, inclusief ontstekingen van brandbare materialen en de nadruk op ontstekingskenmerken van vloeistoffen en metalen.

Dag 3: De derde lesdag start met het vervolg van scenario N°1 waarbij deelnemers hun onderzoek verfijnen met aanvullende informatie. Deelnemers passen hun onderzoeksmethoden toe op een nieuw scenario en presenteren hun bevindingen, gevolgd door feedback van de trainer. Het begrijpen van incidenten wordt benadrukt in het laatste deel van de dag, waarbij de geschiedenis van het voertuig, getuigenissen en fotoreportages werden besproken.

Voor wie

Deze opleiding is ontworpen voor experts, verzekeringsinspecteurs, juridische experts, brand-experts en auto-experts.

Examen

Na succesvolle afronding ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname.

Order
Inschrijven
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief

Aankomend