Loading...

Blusschuimtechniek - Ontwerpen

De opleiding Blusschuimtechniek - ontwerpen leidt op tot kennis over het ontwerpen van blusschuiminstallaties. Voornamelijk het kiezen van de juiste installatie en het blusschuim, het ontwerpen en hydraulisch berekenen van installaties komen aan de orde. De cursus leidt op voor het diploma Blusschuimtechniek - ontwerpen.

Inhoud

Lesdag 1 behandelt de volgende onderwerpen: algemene normen en UPD (Uitgangspuntendocument) met betrekking tot blusschuiminstallaties, inspectie van VBB, inbedrijfstellen, opleveren en overdragen van een blusschuiminstallatie, en het onderhouden en beheren van een blusschuiminstallatie.

Lesdag 2 omvat de volgende onderwerpen: ontwerp van watervoorzieningen voor blusschuim, gedetailleerde uitleg over bluscomando-installaties en elektrovoorzieningen, en specifieke toepassingen van blusschuim.

Lesdag 3 en 4 richten zich op het ontwerpen en hydraulisch berekenen van blusschuimsystemen.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor (aankomend) ontwerpers van actieve blussystemen en kan als verbreding worden gevolgd op het diploma tot Engineer Sprinklertechniek.

Vooropleiding

Als vooropleiding is Blusschuimtechniek - Theorie en Junior Engineer Sprinklertechniek of gelijkwaardig vereist.

Benodigdheiden

Het lesmateriaal is gebaseerd op de NFPA 11, 11A, 16, 30 en de EN 13565. Verder worden de Technical Bulletins 61A en 64B gebruikt.

Examen

Verantwoordelijk voor het examen is de examencommissie, die ressorteert onder EBI. Het examen dat gebaseerd is de Eind- en toetstermen Blusschuimtechniek - ontwerpen , bestaat uit zowel een theorie (MC vragen en open vragen) als een ontwerpdeel. Voor het examen kunt u zich aanmelden bij inschrijving. Op de website van EBI is tevens het examenreglement te downloaden.

Order
Inschrijven
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief

Aankomend