Loading...

Sprinklertechniek - gevorderd - ontwerpen

De opleiding Sprinklertechniek - gevorderd - Ontwerpen is de laatste in een reeks van vier modules. De vier modules samen leiden u op voor het examen tot Expert Sprinklertechniek uit het BOSEC-certificatieschema. In deze opleiding staat het hydraulisch ontwerpen van sprinklerinstallaties centraal.

Inhoud

Tijdens de eerste lesdag wordt er gestart met een introductie, waarbij onderwerpen zoals eindtermen, examens en andere relevante informatie worden besproken. Daarna wordt het ontwerpen van sprinklersystemen behandeld, gevolgd door de sprinklerkeuze. De lesdag wordt afgesloten met praktijkoefeningen met betrekking tot ontwerpen.

Op de tweede lesdag staat de sprinklerbeveiliging met sprinklers in de stellingen centraal. Hierbij worden ook praktijkoefeningen met betrekking tot ontwerpen uitgevoerd.

Tijdens de derde lesdag worden oefenvragen behandeld, gevolgd door de behandeling van stromingsleer en hydraulische berekeningen. Het handmatig hydraulisch rekenen wordt besproken en praktijkoefeningen met betrekking tot hydraulisch rekenen worden uitgevoerd.

Op de vierde lesdag worden opnieuw oefenvragen behandeld.

Op de vijfde en laatste lesdag worden opnieuw oefenvragen behandeld, gevolgd door praktijkoefeningen met betrekking tot hydraulisch rekenen met behulp van softwarepakketten.

Voor wie

De opleiding Sprinklertechniek - gevorderd - ontwerpen is bedoeld voor mensen die zich beroepsmatig bezighouden met sprinklerinstallaties en die al beschikken over ruime ervaring met het ontwerpen van eenvoudige installaties.

Vooropleiding

Voor het volgen van de opleiding is minimaal een diploma van een middelbare technische opleiding vereist en kennis van sprinklertechniek op het niveau van Sprinklertechniek - gevorderd - theorie.

Benodigdheiden

Tijdens de opleiding maken we gebruik van de EN12845 en de CEA4001 Deze normen dienen meegenomen te worden door de deelnemer.

Examen

De toets wordt afgenomen door AERTES, en is inbegrepen in de cursusprijs. Bij goed gevolg ontvangt u een certificaat. Deze vier modules bereiden u voor op het examen dat leidt tot uw BOSEC-certificaat. Dit examen wordt afgenomen door een onafhankelijke instelling, en is niet inbegrepen in de cursusprijs.

Order
Inschrijven
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief

Aankomend