Loading...

Sprinklertechniek - basis - theorie

De opleiding Sprinklertechniek - basis - theorie is de eerste in een reeks van vier modules. De vier modules samen leiden je op voor het examen tot Expert Sprinklertechniek uit het BOSEC-certificatieschema. Dit examen wordt afgenomen door een onafhankelijke instelling.

Inhoud

In deze eerste module komen de volgende onderwerpen aan bod:

Tijdens de eerste lesdag wordt gestart met een introductie waarbij de eindtermen en het examen worden besproken. Vervolgens wordt de brandtheorie behandeld, gevolgd door een uitleg over brandveiligheidsvisie en risicodenken. Daarna wordt er een inleiding gegeven in de sprinklertechniek, waarbij onder andere watervoorzieningen en alarmkleppen & appendages aan bod komen.

Op de tweede lesdag worden oefenvragen behandeld, gevolgd door een bespreking van leidingen, verbindingstechnieken en beugelingen in de sprinklertechniek. Daarna worden sprinklers en sprinklermeldinstallaties behandeld.

Tijdens de derde lesdag worden opnieuw oefenvragen behandeld. Hierbij komt de gevarenklasse aan bod, evenals de normen en voorschriften in de sprinklertechniek. Daarna wordt het tekeningen- en informatiepakket besproken, gevolgd door een samenvatting van de lesstof. De lesdag wordt afgesloten met een examen om de verworven kennis te toetsen.

Voor wie

De opleiding Sprinklertechniek - basis - Theorie is bedoeld voor mensen die zich beroepsmatig bezighouden met sprinklerinstallaties, zoals aankomende sprinklerexperts, preventisten werkzaam bij bijvoorbeeld de brandweer, adviseurs, tekenaars of projectleiders.

Benodigdheiden

Tijdens de opleiding maken we gebruik van de EN14962. Deze norm dient meegenomen te worden door de deelnemer.

Examen

Aan het einde van de driedaagse opleiding Sprinklertechniek - Basis – theorie volgt het examen. Na voldoende resultaten voor alle onderdelen ontvang je het certificaat “Sprinklertechniek – basis - Theorie”.

Order
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief
  • Momenteel is er geen opleiding gepland. Wilt u op de hoogte gehouden worden, laat hier uw gegevens achter