Loading...

Projectverantwoordelijke Woningsprinklertechniek

In de opleiding tot Projectverantwoordelijke Woningsprinklertechniek leer je de taken volgens de NEN EN 16925. De Projectverantwoordelijke Woningsprinklertechniek speelt een cruciale rol bij het plannen, coördineren en beheren van het hele proces van het installeren van sprinklersystemen in woongebouwen, om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de geldende normen en bijdragen aan de brandveiligheid van het gebouw.

Deze opleiding leidt je op volgens de eind- en toetstermen van het CCV-certificatieschema 'Werkzaamheden woningsprinklertechniek' (WST). Het certificaat dat wordt behaald op basis van dit schema toont aan dat de persoon over de vereiste kennis en vaardigheden beschikt om werkzaamheden op het gebied van woningsprinklertechniek uit te voeren volgens de geldende normen en richtlijnen.

Inhoud

Tijdens de eerste lesdag van het programma worden verschillende onderwerpen behandeld, waaronder de algemene brandtheorie. Daarnaast wordt er een inleiding gegeven over woningsprinklers en worden woningsprinklersystemen in meer detail uitgewerkt. Verder komt de watervoorziening voor woningsprinklers aan bod, evenals appendages, leidingnetten en leidingaanleg.

Op de tweede lesdag wordt het tekeningen- en informatiepakket voor woningsprinklerinstallaties behandeld. Daarnaast worden de normen en voorschriften voor woningsprinklers in Nederland besproken, samen met de certificatie van woningsprinklers. Ook komen het inbedrijfstellen, opleveren en overdragen van een woningsprinkler aan bod.

Tijdens de derde lesdag van het programma worden oefenvragen behandeld en worden de ontwerpregels en basisoefeningen voor woningsprinklers besproken. Daarnaast wordt hydraulisch rekenen met de formule van Hazen Williams behandeld.

Op de vierde en laatste lesdag van het programma worden opnieuw oefenvragen behandeld. Hierbij worden praktijkoefeningen uitgevoerd om het beoordelen van ontwerpen voor woningsprinklers te oefenen, evenals het beoordelen van hydraulische berekeningen.

Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor mensen die willen leren over het plannen, coördineren en beheren van sprinklersystemen in woongebouwen.

Vooropleiding

Tot het volgen van de opleiding Woningsprinklertechnicus en het bijbehorende examen wordt iedereen toegelaten met een mbo-vooropleiding en met ervaring in de reguliere werktuigkundige installatietechniek.

Benodigdheiden

Tijdens de opleiding maken we gebruik van de NEN-EN14962. Deze norm dient meegenomen te worden door de deelnemer.

Examen

Het examen bestaat uit een multiple choicegedeelte en een gedeelte met open vragen. Na voldoende resultaten ontvang je het diploma Projectverantwoordelijke Woningsprinklertechniek.

Order
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief
  • Momenteel is er geen opleiding gepland. Wilt u op de hoogte gehouden worden, laat hier uw gegevens achter