Loading...

Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties

Dit is de meest uitgebreide opleiding op het gebied van brandmeldinstallaties. Na afloop van de opleiding ben je in staat om zelfstandig een brandmeldinstallatie te ontwerpen, te projecteren en te beoordelen op juiste uitvoering volgens de voorschriften van het CCV.

Inhoud

De opleiding tot Projecteringsdeskundige BMI is een uitgebreide verkenning van brandmeldinstallaties, ontworpen om professionals te voorzien van de relevante kennis en vaardigheden. De inleiding geeft een overzicht van de basisprincipes, gevolgd door een analyse van belanghebbenden en de relevante CCV-certificatie. In de opleiding wordt uitgebreid aandacht besteed aan de werking van brandmelders, inclusief diverse types en toepassingen. Speciale brandveiligheidssystemen en een diepgaand begrip van het brandverschijnsel worden behandeld, samen met blusmethoden en -stoffen.

Brandveiligheidsmaatregelen, technische aspecten, wetgeving en constructieve elementen voor brandveiligheid worden grondig onderzocht. Deze veelomvattende opleiding rust professionals uit met de nodige expertise om niet alleen effectieve brandmeldsystemen te ontwerpen en te implementeren, maar ook om te voldoen aan de relevante normen en wetgeving. Met een focus op preventie en reactie draagt deze opleiding bij aan de ontwikkeling van bekwame projecteringsdeskundigen die de veiligheid van gebouwen kunnen waarborgen.

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor ontwerpers van brandmeldinstallaties. De opleiding kan als vervolg op de opleiding Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties worden gevolgd.

Vooropleiding

Van de projecteringsdeskundige wordt een mbo 4 werk- en denkniveau gevraagd, zoals een mbo elektrotechniekdiploma, een gelijkwaardig diploma of aantoonbare langdurige ervaring in het aanleggen van brandmeldinstallaties. De opleiding Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties voldoet als vooropleiding.

Benodigdheiden

Tijdens de opleiding worden de normen NEN 2535:2017, NEN 2654-1+C1:2018, NPR 2576:2018 gebruikt. Deze dienen beschikbaar te zijn voor de deelnemer.

Examen

De deelnemer kan ervoor kiezen om de opleiding af te sluiten met een examen. Er zijn drie exameninstellingen die dit examen afnemen, namelijk:

  • Certoplan
  • ExamenBureau Installatietechniek
  • ISAC

Dit examen bestaat uit drie onderdelen:

  1. Meerkeuzeonderdeel
  2. Open vragen
  3. Projectopdracht

Wanneer de deelnemer voor alle onderdelen voldoende resultaat behaalt, ontvangt die het diploma Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties.

Order
Inschrijven
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief

Aankomend