Loading...

Onderhoudsdeskundige Ontruimingsalarminstallaties

In deze driedaagse opleiding word je getraind om ontruimingsalarminstallaties zelfstandig en volgens de voorschriften van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) te inspecteren, onderhouden en reparaties uit te voeren. Je verwerft de nodige expertise en vaardigheden om met vertrouwen te werken aan deze essentiële veiligheidssystemen.

Inhoud

Onze docenten nemen je mee door de belangrijkste aspecten van de opleiding. Je leert niet alleen over de regelgeving en het bouwbesluit, maar ook over de specifieke normen die van toepassing zijn op ontruimingsalarminstallaties, zoals NEN 2575 en NEN 2654-2. Daarnaast behandelen we het begrip geluid en helpen we je om een beter begrip van geluid te krijgen, inclusief het gebruik van tabellen en grafieken.

Onze opleiding biedt je de benodigde theoretische kennis zodat je direct na afloop van de cursus aan de slag kunt als onderhoudsdeskundige voor ontruimingsalarminstallaties. Bovendien is de opleiding afgestemd op de eisen van het CCV, wat betekent dat je na het succesvol afronden van de opleiding en het examen, gecertificeerd kunt werken.

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor medewerkers van (erkende) onderhoudsbedrijven die verantwoordelijk zijn voor het zelfstandig inspecteren, controleren en repareren van ontruimingsalarminstallaties.

Vooropleiding

In deze opleiding bouwen we verder op de kennis van de opleiding tot Onderhoudsdeskundige BMI. Om deel te mogen nemen aan de opleiding moet je daarom in het bezit zijn van het diploma Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties.

Benodigdheiden

Tijdens de opleiding maak je gebruik van de volgende normen:

  • NEN 2654-2:2018
  • NEN 2575-1:2012+C1:2021
  • NEN 2575-2:2012+A2:2023
  • NEN 2575-3:2012+A3:2023
  • NEN 2575-4:2013
  • NEN 2575-5:2012

Examen

Aan het einde van de opleiding volgt op de laatste cursusdag het examen. Dit examen wordt afgenomen via het ExamenBureau Installatietechniek.

Dit examen bestaat uit een meerkeuzeonderdeel waar je een halfuur de tijd voor hebt. Vervolgens krijgt je een gedeelte met open vragen wat een uur in beslag neemt.

Na voldoende resultaten voor alle onderdelen, ontvang je het diploma voor Onderhoudsdeskundige Ontruimingsalarminstallaties.

Order
Inschrijven
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief

Aankomend