Loading...

Monteur Woningsprinklertechniek

In de opleiding Monteur Woningsprinklertechniek maakt de monteur kennis met de verschillende aspecten van de woningsprinklerinstallatie en met de taken die verplicht zijn vanuit het certificatieschema. Na afloop van de opleiding beschik je over de noodzakelijke basiskennis van de woningsprinklertechniek. Tevens heb je kennis gemaakt met de theoretische aspecten van een woningsprinklerinstallatie. De opleiding vormt een basis voor de certificatieregeling Woningsprinklers van het CCV.

Inhoud

Tijdens de eerste lesdag van het programma wordt de algemene brandtheorie behandeld. Vervolgens krijg je een inleiding in de woningsprinklertechniek en verdiepen we deze kennis verder. Daarna wordt er aandacht besteed aan watervoorzieningen voor woningsprinklers, evenals appendages, leidingnetten en leidingaanleg die hierbij komen kijken.

Op de tweede lesdag wordt het tekeningen- en informatiepakket voor woningsprinklerinstallaties behandeld. Daarnaast worden de normen en voorschriften voor woningsprinklers in Nederland besproken. Ook komt de certificatie van woningsprinklers aan bod. Ten slotte worden de procedures voor het inbedrijfstellen, opleveren en overdragen van een woningsprinkler behandeld.

Voor wie

Deze opleiding is ontworpen voor iedereen die een sprinklerinstallatie wil leren monteren. Na het behalen van het examen, ben je in staat om de installatie op basis van tekeningen te installeren en beperkte aanpassingen aan leidingen zelfstandig uit te voeren.

Vooropleiding

Een vooropleiding is niet verplicht. Werkervaring met het monteren van installaties is nodig. De monteur moet in staat zijn om zelfstandig te werken.

Examen

Het examen voor de opleiding Monteur Woningsprinkler kan gedaan worden bij EBI te Harderwijk. Dit examen voldoet aan de eind- en toetstermen Woningsprinklermonteur van het CCV. Het examen is niet inbegrepen in de cursusprijs.

Order
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief
  • Momenteel is er geen opleiding gepland. Wilt u op de hoogte gehouden worden, laat hier uw gegevens achter