Loading...

(vernieuwde Leveren VBB-installaties 5.0) Monteur Sprinklertechniek - inclusief praktijk

In de opleiding Monteur Sprinklertechniek maak je kennis met verschillende soorten (sprinkler)installaties, alle componenten van installaties, het lezen van werktekeningen en voorschriften die gelden voor montage. Tijdens het practicum leer je hoe leidingen en beugels gemonteerd moeten worden. Je gaat in deze opleiding oefenen met monteren middels 21 praktijkopdrachten. Deze opleiding is zowel een theoretische opleiding als een praktische opleiding. Het praktijkgedeelte van deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met Vakwijs Den Bosch.

vakwijs

Inhoud

Lesdag Locatie Module
Lesdag 1 AERTES NL Zaltbommel Brandtheorie, Sprinklertechniek, Watervoorzieningen, Installatie-types, Appendages
Lesdag 2 Vakwijs Den Bosch Leidingen, verbindingstechnieken en beugelingen, Sprinklers, Tekeninglezen, Praktijkoefeningen
Lesdag 3 Vakwijs Den Bosch Praktijk
Lesdag 4 Vakwijs Den Bosch Praktijk
Lesdag 5 Vakwijs Den Bosch Praktijk
Lesdag 6 Vakwijs Den Bosch Praktijk
Examen Vakwijs Den Bosch Theorie- & Praktijkexamen

De lesstof is gebaseerd op het nieuwe CCV-certificatieschema Leveren VBB installaties 5.0 en wordt op basis van het vernieuwde competentieprofiel gegeven.

Voor wie ?

Deze opleiding is ontworpen voor iedereen die een sprinklerinstallatie wil leren monteren. Na het behalen van het examen, ben je in staat om de installatie op basis van tekeningen te installeren en beperkte aanpassingen aan leidingen zelfstandig uit te voeren. Deze opleiding is de vooropleiding voor de cursus Leidinggevend Monteur en Onderhoudsmonteur.

Opzet

De klassikaal gegeven opleiding bestaat uit 6 cursusdagen. Een theorie-dag duurt van 9.00 - 15.30 uur en de praktijkdagen van 8.00 - 16.00 uur. Van deze cursusdagen worden 3 dagdelen besteed aan theoretische kennis en 9 dagdelen aan de praktijk.

Vooropleiding

  • Een vooropleiding is niet verplicht, werkervaring met het monteren van installaties is een pre.

  • Goede kennis van de Nederlandse taal is noodzakelijk om de opleiding met goed gevolg te kunnen afsluiten.

  • Om deel te nemen aan de opleiding, moet je een geldig VCA-certificaat hebben.

Benodigdheiden

Je moet zelf zorgen voor veiligheidsschoenen (S3 volgens de EN ISO 20345). Het dragen van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM's) is verplicht tijdens de praktijkdagen. Handgereedschap en een overall worden ter beschikking gesteld door Vakwijs Den Bosch.

Examen

Het examen bestaat uit twee onderdelen:

  • Een deelexamen theorie (multiple choice).
  • Een een praktijkexamen waarbij een werkstuk gemaakt moet worden.

Het examen kan worden afgenomen door ExamenBureau Installatietechniek (EBI). Dit examen voldoet aan de eind- en toetstermen Monteur Sprinklertechniek van de VBB-certificeringsregeling.

Order
Inschrijven
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief

Aankomend