Loading...

Inleiding in de Sprinklertechniek

De opleiding Inleiding in de Sprinklertechniek is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht. Met behulp van hun praktische input zijn de theoretische modules omgezet naar het huidige lespakket. Tijdens de lessen is er ruimte voor interactie en de mogelijkheid om praktische vragen te stellen.

Inhoud

Op Lesdag 1 wordt het verhaal van de geschiedenis van sprinklers behandeld. We gaan dieper in op de werking van sprinklerinstallaties, hoe ze geactiveerd worden en de mechanismen erachter. Daarnaast verkennen we de essentiële watertoevoer en de rol van alarmkleppen in het systeem. We ontdekken ook hoe leidingnetten ontworpen zijn om water efficiënt naar de juiste plaatsen te leiden. Sprinklertypes en de bijbehorende gevarenklasse worden besproken, evenals de belangrijke sprinklermeldinstallatie en de relevante normen en het Uitgangspuntendocument (UPD).

Op Lesdag 2 staat de focus op certificatie- en inspectieprocessen, en hoe deze processen de betrouwbaarheid van sprinklerinstallaties waarborgen. We onderzoeken ook de impact van sprinklers op de brandwerendheid van gebouwen en behandelen het concept van gelijkwaardigheid. Ten slotte bestuderen we de projectering van sprinklers, inclusief uitzonderingen en speciale overwegingen.

Doelgroep opleiding

Deze opleiding is bedoeld voor verschillende professionals die betrokken zijn bij sprinklerinstallaties, waaronder architecten, installateurs, adviseurs, facilitair managers, verzekeringsmakelaars, brandweer en ambtenaren Vergunning & Handhaving. Of je nu bezig bent met het ontwerpen, realiseren, gebruiken of onderhouden van gebouwen met sprinklers, deze cursus biedt waardevolle kennis en inzichten voor al deze betrokkenen.

Examen

Na afloop van de opleiding krijg je een certificaat van deelname.

Order
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief
  • Momenteel is er geen opleiding gepland. Wilt u op de hoogte gehouden worden, laat hier uw gegevens achter