Loading...

Engineer Woningsprinklertechniek

De opleiding Engineer Woningsprinklertechniek is gericht op het ontwerpen van woningsprinklerinstallaties volgens de NEN EN 16925. Een Engineer Woningsprinklertechniek speelt een cruciale rol bij het ontwerpen en plannen van sprinklersystemen in woongebouwen. Ze combineren technische kennis, ontwerpvaardigheden en naleving van normen om ervoor te zorgen dat de sprinklersystemen effectief zijn in het waarborgen van de brandveiligheid van woongebouwen.

Inhoud

Tijdens de eerste lesdag worden verschillende onderwerpen behandeld, waaronder de algemene brandtheorie. Daarnaast wordt er een inleiding gegeven over woningsprinklers en worden woningsprinklersystemen in meer detail uitgewerkt. Verder komen de watervoorzieningen voor woningsprinklers en appendages, leidingnetten en leidingaanleg aan bod. De lesdag wordt afgesloten met een verdere bespreking van woningsprinklers, gevolgd door het tekening- en informatiepakket en de normen en voorschriften in Nederland.

Op de tweede lesdag worden oefenvragen behandeld, gevolgd door de bespreking van ontwerpregels en basisoefeningen voor woningsprinklers. Daarnaast wordt hydraulisch rekenen met de formule van Hazen Williams behandeld.

Tijdens de derde lesdag worden opnieuw oefenvragen behandeld. Hierbij worden praktijkoefeningen uitgevoerd om het ontwerpen van woningsprinklers te oefenen, evenals praktijkoefeningen voor hydraulisch rekenen.

Voor wie

De opleiding Engineer Sprinklertechniek is bedoeld voor mensen die zich beroepsmatig bezighouden met het ontwerpen van sprinklerinstallaties, zoals tekenaars, BIM-modelleurs, preventisten werkzaam bij bijvoorbeeld de brandweer, adviseurs, tekenaars en projectleiders.

Vooropleiding

Tot het volgen van de opleiding Engineer Woningsprinkler en het bijbehorende examen wordt iedereen toegelaten met een MBO-vooropleiding en met ervaring in de reguliere werktuigkundige installatietechniek.

Benodigdheiden

Tijdens de opleiding maken we gebruik van de EN14962. Deze norm dient meegenomen te worden door de deelnemer.

Examen

Het examen bestaat uit drie onderdelen, namelijk multiple choice, hydraulisch rekenen en het ontwerpen van een woningsprinklerinstallatie. Na voldoende resultaten ontvang je het diploma Engineer Woningsprinklertechniek.

Order
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief
  • Momenteel is er geen opleiding gepland. Wilt u op de hoogte gehouden worden, laat hier uw gegevens achter