Loading...

Blusgastechniek 1 - theorie & onderhoud

De opleiding Blusgastechniek 1 leidt op tot praktische en theoretische basiskennis van blusgasinstallaties. De opleiding leidt op voor het diploma Blusgastechniek 1/F-gassen, waarmee voldaan kan worden aan de Europese eisen voor personen die werken met blusgassen of blusgashoudende cilinders in stationaire brandbeveiligingssystemen en brandblusapparaten – F gassen.

Inhoud

Lesdag 1 behandelt de volgende onderwerpen: brandtheorie, blusmiddelen, blusgasbeveiligingen en de opbouw van blusgasinstallaties.

Lesdag 2 omvat de volgende onderwerpen: brandmeldinstallaties en bouwkundige aspecten met betrekking tot brandveiligheid.

Lesdag 3 richt zich op de volgende onderwerpen: veiligheid, ARBO en milieu; beheer en onderhoud van brandbeveiligingssystemen; een praktijkgedeelte waarin waarschijnlijk hands-on activiteiten plaatsvinden; en een proefexamen om de kennis en vaardigheden te testen.

Vooropleiding

Vooropleiding vmbo of gelijkwaardig, de cursist dient affiniteit te hebben met technische installaties en blusgasinstallaties in het bijzonder.

Examen

Het CIBV is verantwoordelijk voor de examens Blusgastechniek. Bij het boeken van de opleiding, kan je een examen bijboeken. Wij regelen dan de inschrijving voor jou.

Er zijn drie deelexamens:

  • Meerkeuzevragen F-gassen
  • Meerkeuzevragen Algemeen
  • Praktijkexamen

Op de website van CIBV is het examenreglement te downloaden.

Order
Inschrijven
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief

Aankomend