Loading...

Beheerder Sprinklerbeveiliging - basis

De opleiding Beheerder Sprinklerbeveiliging - basis leidt op tot praktisch en theoretisch beheer van de sprinklerinstallatie. De training wordt ook wel "Opgeleid Persoon (OP) Sprinklerinstallaties" genoemd. De opleiding is gebaseerd op Europese sprinklervoorschriften voor onderhoud en beheer: de NEN-EN12845/NEN1073.

Inhoud

Op de eerste lesdag leer je in de ochtend over brandtheorie, krijg je een inleiding in sprinklertechniek en ontdek je meer over watervoorzieningen en alarmkleppen. In de middag worden appendages besproken, leer je over de leidingen in een sprinklerinstallatie en krijg je inzicht in sprinklers en de sprinklermeldinstallatie. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de gevarenklasse in het algemeen.

De tweede lesdag staat in het teken van normen, certificatie en inspectie, beheer en onderhoud van sprinklerinstallaties. Je leert ook over systeembeschikbaarheid en krijgt de gelegenheid om een examen af te leggen om je kennis te testen.

Gedurende de cursus worden deze onderwerpen stap voor stap behandeld, zodat je een diepgaand begrip krijgt van sprinklertechniek en alles wat ermee samenhangt. Na het voltooien van de cursus ben je goed uitgerust om met sprinklerinstallaties om te gaan, normen te begrijpen, certificaties en inspecties uit te voeren, en het beheer en onderhoud ervan te waarborgen.

Voor wie

De opleiding Beheerder Sprinklerbeveiliging - basis is gericht op (onderhouds-)medewerkers van bedrijven en instellingen die verantwoordelijk zijn voor het beheren van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties.

Examen

Aan het einde van de cursus wordt een kort multiplechoice-examen afgenomen. Bij goed gevolg ontvang je een diploma. De kosten voor de toets en het certificaat zijn bij de prijs inbegrepen. Het examen wordt afgenomen onder toezicht van ExamenBureau Installatietechniek.

Order
Inschrijven
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief

Aankomend