Loading...

Beheerder Brandmeldinstallaties & Ontruimingsalarminstallaties

De beheerder van brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties (BMI&OAI) is verantwoordelijk voor de controle, bediening en het onderhouden van het logboek van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie. Bedrijven die een brandmeld- of ontruimingsalarminstallatie in het gebouw hebben, moeten ervoor zorgen dat er een beheerder in huis is die gecertificeerd is om hiermee te werken. Na het succesvol afronden van deze opleiding ben je in staat om deze beheerderstaken zelfstandig uit te voeren volgens de normen NEN2654-1 en -2.

Inhoud

De belangrijkste onderwerpen die je gaat leren zijn:

  1. Brandtheorie
  2. Alarmorganisatie
  3. Het voorkomen van loze meldingen
  4. Beheer en onderhoud
  5. Up-to-date registratie bijhouden van inspecties, tests en onderhoudswerkzaamheden in het logboek.

Deze taken en deze kennis is cruciaal om ervoor te zorgen dat de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie operationeel en effectief blijft, waardoor risico's op letsel en schade aan eigendommen worden verminderd.

Voor wie?

De opleiding Beheerder Brandmeldinstallaties en Ontruimingsalarminstallaties is gericht op (onderhouds-)medewerkers van bedrijven en instellingen die verantwoordelijk zijn voor het beheren van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties.

Examen

Aan het einde van de opleiding tot beheerder volgt aansluitend het examen. Dit examen bestaat uit twee onderdelen:

  1. Een meerkeuze-examen aan het einde van de training dat 45 minuten duurt.
  2. Een projectopdracht die voorafgaand aan de training wordt voltooid. In deze opdracht wordt de eigen situatie betreft de brandmeld- of ontruimingsalarminstallatie beschreven.

Na voldoende resultaten voor beide delen ontvang je het diploma Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallaties.

Order
Inschrijven
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief

Aankomend