Loading...

Basisopleiding 2e Interventieploeglid

Deze cursus brengt de theoretische en praktische kennis bij, welke nodig is om interventieploeglid te worden. Dankzij onze modulaire opbouw kan u zich nadien inschrijven in één of meerdere gespecialiseerde cursussen, afhangende van de noden van uw bedrijf.

Inhoud

Tijdens deze cursus worden zowel theoretische als praktische aspecten van brandveiligheid behandeld. In het theoretische gedeelte worden verschillende onderwerpen besproken, zoals het risico van brand en preventieve maatregelen die genomen kunnen worden. Daarnaast komen basisbegrippen van detectie en automatische blusinstallaties aan bod, evenals basisbegrippen van evacuatie en compartimentering. Ook wordt aandacht besteed aan de verschillende blusmiddelen en hun toepassingen.

Het praktijkgedeelte van de cursus omvat afleggingen, waarbij de cursisten hands-on ervaring opdoen met de verschillende blusmiddelen. Er zullen demonstraties worden gegeven van de blusmiddelen, zodat de cursisten een goed begrip krijgen van hun werking en gebruik. Daarna volgen oefeningen waarin de cursisten zelf aan de slag gaan met de blusmiddelen om scenario's na te bootsen en te oefenen met de juiste blustechnieken.

De combinatie van theoretische kennis en praktische oefeningen stelt cursisten in staat om een solide basis te ontwikkelen in brandveiligheid. Door inzicht te krijgen in de risico's van brand en preventieve maatregelen, evenals het begrijpen van detectie- en blusinstallaties, evacuatie en compartimentering, en het leren hanteren van verschillende blusmiddelen, zijn cursisten goed voorbereid om effectief te handelen in geval van brand.

Voor wie

Deze opleiding is ontworpen voor personen die een interventieteam willen vervoegen of oprichten.

Examen

Het examen bestaat uit een schriftelijke proef van de opgedane kennis.

Na succesvolle afronding ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname.

Order
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief
  • Momenteel is er geen opleiding gepland. Wilt u op de hoogte gehouden worden, laat hier uw gegevens achter