Loading...

Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties

De opleiding tot Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties biedt een uitstekende kans om jouw kennis over brandmeldinstallaties uit te breiden en te zorgen dat je gecertificeerd werkt. Deze opleiding is ontworpen om jou te trainen om brandmeldinstallaties zelfstandig te inspecteren, te onderhouden en reparaties uit te voeren volgens de voorschriften van het CCV.

Inhoud

Tijdens de opleiding worden verschillende onderwerpen behandeld, waaronder de globale kennis over de grondbeginselen van brand, brandbeveiliging en rookverspreiding. Daarnaast leer je meer over de normen en wetten, de beoordeling van brandrisico's, brandveiligheidsinstallaties en de relatie naar de beheerder en de BHV.

Ook de NEN 2535 komt aan bod, waarbij je wordt getraind in brandmeldtechniek, projectering- en installatietechniek. Daarnaast zal de NEN 2654-1+C1 worden behandeld, waarbij controle en onderhoud centraal staan.

Met deze opleiding ben je goed voorbereid om brandmeldinstallaties te onderhouden en te inspecteren, zodat de veiligheid van mensen en eigendommen gegarandeerd is.

Voor wie?

De opleiding tot Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties is bedoeld voor medewerkers van erkende onderhoudsbedrijven die verantwoordelijk zijn voor het zelfstandig inspecteren, controleren en repareren van brandmeldinstallaties.

Vooropleiding

De deelnemer dient te beschikken over een mbo werk- en denkniveau en moet bij voorkeur in het bezit zijn van een mbo-diploma Elektrotechniek of een gelijkwaardig diploma.

Als alternatief kan ervaring in het aanleggen van brandmeldinstallaties worden overwogen. In beide gevallen is het van belang dat de deelnemer beschikt over voldoende kennis en ervaring.

Benodigdheiden

Tijdens de opleiding worden de volgende normen gebruikt:

  • NEN 2535:2017,
  • NEN 2654-1+C1:2018,
  • NPR 2576:2018 gebruikt.

Deze dienen beschikbaar te zijn voor de deelnemer via, bijvoorbeeld, de eigen bedrijfsbibliotheek.

Examen

De deelnemer kan ervoor kiezen om de opleiding af te sluiten met een examen. Er zijn drie exameninstellingen die dit examen afnemen, namelijk:

  • Certoplan
  • ExamenBureau Installatietechniek
  • ISAC

Dit examen bestaat uit drie onderdelen:

  1. Meerkeuzeonderdeel waarvoor de deelnemer anderhalf uur de tijd heeft.
  2. Open vragen waar de deelnemer anderhalf uur de tijd voor heeft.
  3. Projectopdracht waarin de deelnemer een praktijksituatie moet uitwerken, waarvoor twee uur de tijd wordt gegeven.

Wanneer de deelnemer voor alle onderdelen voldoende resultaat behaalt, ontvangt die het diploma Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties.

Order
Inschrijven
Kalender
Herexamen
Nieuwsbrief

Aankomend